Светлините на Коледната елха ще блеснат на 2 декември, когато се честват 131 години от обявяването

...
Светлините на Коледната елха ще блеснат на 2 декември, когато се честват 131 години от обявяването
Коментари Харесай

Монтана се потапя в коледно настроение

Светлините на  Коледната елха ще блеснат на 2 декември , когато се честват  131 години от оповестяването на градския статут на Монтана, оповестиха от Общината.

Новото 10-метрово декоративно дърво ще бъде богато украсено с червени и  златисти топки и звезди . Най-ярката от тях ще грее на върха ѝ. В подножието ѝ ще има светеща шейна и елен. Елхата ще е акцент в обновената празнична декорация на града.

Церемонията по запалването светлините на Коледната елха ще стартира в  17:30 часа на откритата сцена до нея. За 22-ри път тази традиция ще събере на площад „ Жеравица “ дребни и огромни.

С обръщение към тях ще се обърне кметът Златко Живков. Кулминация на концерта ще бъде огнено и светлинно шоу на група „ Палячи “. За пръв път пред аудитория ще прозвучи новата ария на Нели Рангелова и вокално студио „ Детски смях “ към ЦПЛР-ОДК „ Ние, врабчетата “ - „ Коледа “.

В програмата, готова от Общинския куклен спектакъл, ще вземат участие с тематични танци три обединения - „ Dance Machine Crew “, „ Gracia Dance “ и „ Финес “. Водещ ще бъде артистът Симеон Тодоров.

В непосредствена непосредственост до елхата е и Коледният базар. В него ще се оферират коледни играчки и декорация, ръчно направени сурвачки, свещи, сувенири от дърво, както и мед, коледни сладкиши, домашни сладка, тахан, орехи с мед. За ценителите на вкусната храна са планувани топла чорба и скара, пушени деликатеси и ръчен самун, греяно вино и пунш.

На откритата сцена до елхата ежедневно от 15 до 23 декември ще се изявяват над 1000 млади гении.  Цикълът от концерти е озаглавен „ Коледно въодушевление “. Около 40 събития, въодушевени от Рождество Христово, ще се състоят в града.

Вижте цялата програмата
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР